gioice - gelato artiginale

icecream with passion

novinky

Coccobello

nová příchuť, kterou si zamilují malý i velcí.

Coccobello je koncept GIOICE a Fabia Ventori, kteří dohromady udělali skvělou chuť lehce kokosové zmrzliny s arašídovým máslem a kouskami čokolády. A k tomu ještě skvělou propagaci v podobě Coccobello mravenců, kteří symbolizují kousky čokolády ve zmrzlině.

Děti si zamilují kreslené postavičky a dospělí ocení její chuť.

O mě

Jmenuji se Jan Březina, jsem cukrářem a majitelem rodinného podniku V Caffé v Domažlicích, který v současné době dobře prosperuje. Vedu ho společně se svou manželkou, která má také velkou zásluhu na prosperitě naší kavárny a cukrárny. Mimochodem, právě podle jejího jména je utvořen název V Caffé.

Naše začátky ale nebyly vůbec jednoduché....

 Číst dále   

Jmenuji se Jan Březina, jsem cukrářem a majitelem rodinného podniku V Caffé v Domažlicích, který v současné době dobře prosperuje. Vedu ho společně se svou manželkou, která má také velkou zásluhu na prosperitě naší kavárny a cukrárny. Mimochodem, právě podle jejího jména je utvořen název V Caffé.

Naše začátky ale nebyly vůbec jednoduché.

V roce 1986 jsem ukončil maturitou studium na Hotelové škole v Mariánských Lázních. Moje první zaměstnání bylo v Německu, v italské pizzerii v Chamu. Tu vedli rodilí Italové, kteří mi ukázali typickou italskou kulturu stravování, italskou gastronomii a od nich jsem se naučil základy italštiny. Tu dnes ovládám plynně.

Cesta mého vlastního podnikání v italské gastronomii začala v roce 1994 založením italské restaurace v Domažlicích – pizzerie Giovanni. Restaurace fungovala skvěle, ale bohužel, “štěstí“ nám nebylo přáno. Nás to ale neodradilo, a tak po přestěhování do nových prostor jsme pokračovali v zaběhlém konceptu italské pizzerie.

V té době jsme už měli dvě děti, syna a dceru. A protože pro nás s manželkou je rodina základem všeho, domluvili jsme se, že vyměníme restauraci za malou cukrárnu. Tak budeme mít více času se věnovat svým dorůstajícím dětem.

Co jsme řekli, to jsme udělali. A v malé cukrárně začala kariéra cukráře. Neopustilo mě nadšení pro vše italské, proto i zmrzlinu jsem míchal italskou, zákusky vytvářel podle italských receptur.

Potom kapacita naší první malé cukrárny přestala stačit velkému zájmu zákazníků a nám se naskytly nové, větší, prostory na náměstí. A právě tam provozujeme dosud náš vyhlášený podnik V Caffé.

Děti nám mezitím vyrostly a zapojily se do podnikání, což byl od prvopočátku můj sen. Konečně vím, že moje snaha nebyla marná a podnik bude fungovat i další generaci.

Od samého začátku práce v gastronomii mi bylo jasné, že se chci učit od nejlepších. Ty jsem nacházel na seminářích, veletrzích a výstavách. Jelikož mluvím italsky, seznamoval jsem se s italskými odborníky a získával od nich nové, moderní poznatky a informace. Každý rok vylepšuji receptury na zmrzlinu a rozšiřuji sortiment zákusků. Po vyzkoušení mnoha druhů surovin na zmrzlinu mě na výstavě v Rimini upoutala malá firma z Trentina, která měla tak úžasné produkty, že jsem je musel mít.

Po oslovení firmy jsem byl mile překvapen. Sám ředitel společnosti, pan Mauro Giori, se přijel podívat do naší cukrárny v Domažlicích. Když uviděl, co umím, a jak moje zmrzlina chutná, nabídl mi, abych naučil Italy, jak se správně dělá zmrzlina. Od té doby jezdím po celé Evropě jako hlavní cukrář pro GIOICE.

S firmou GIOICE spolupracuji dosud, vlastně jsme se stali rodina.

V současné době se snažím dostat kulturu výroby kvalitní zmrzliny i do České republiky. Radil bych každému, kdo si chce otevřít cukrárnu:seznamte se nejprve se správnou technologií výroby zmrzliny, abyste nekazili dobré jméno italské zmrzlině a také sobě.

Jestli chcete ochutnat pravou italskou zmrzlinu nebo zákusek, navštivte nás ve VCaffé v Domažlicích.

S pozdravem a přáním úspěšného podnikání v italské gastronomii

Jan Březina M. G,

(M. G. = Mister Gelato)